Merken / Garden Groom / Garden Groom Midi


€ 145,00

Prijs per stuk

Tijdelijk niet leverbaar.

Garden Groom heggenscharen, veilig en opgeruimd!

De Garden Groom heggenscharen, of eigenlijk heggentrimmers, zijn uniek. Op dit moment zijn er verschillende modellen Garden Groom in de verkoop. De heggenscharen zijn bedoeld voor het in vorm  houden en bijsnoeien van verschillende hagen en zijn zeer geschikt voor berberus-, buxus-, taxus-, liguster- en jonge beukenhagen en ook voor verschillende soorten coniferen. De Garden Grooms zijn niet geschikt voor grof en groot blad en voor 'houtige' gedeeltes van hagen.

Geschiedenis
Een aantal jaren geleden was de Engelsman Graham Wilson, een gepensioneerde ingenieur, zijn heggen aan het snoeien in zijn tuin. Na een lange, zware dag bedacht hij dat er een makkelijkere en veiligere manier moest zijn om dit karwei te klaren.

Dus begon hij aan een oplossing te werken voor het probleem waar alle tuiniers mee te maken hebben als ze hun heg willen snoeien.Hij zag het eerst als een hobby, maar hoe dichter Graham bij de oplossing van de problemen kwam, hoe vastberadener hij werd om ermee door te gaan.

In 2000 kreeg hij een aantal subsidies van de Britse regering voor veiligheid en vernieuwing, wat hem hielp om de beginfase van het project te financieren.Hij benaderde vervolgens een aantal vooraanstaande fabrikanten van tuingereedschap om zijn uitvinding toe te passen. Zonder uitzondering wezen ze allemaal zijn idee af.

Jaren later en na een klein fortuin te hebben uitgegeven aan ontwikkeling, fabricage en patentkosten en veel teleurstellingen en afwijzingen, is Graham erin geslaagd om de Garden Groom bekend te maken bij tuiniers over de hele wereld. Hij heeft de problemen bij het snoeien van heggen werkelijk opgelost. Hij heeft met de Garden Groom een uniek product geleverd dat snijdt, versnippert en zo goed als al het afval opvangt. Met het afgesloten mes wordt het bijna onmogelijk om de kabel door te snijden.

Hoe werkt de Garden Groom?
De heggenscharen hebben een roterend mes in een veilig afgesloten behuizing, wat zorgt voor een perfect onderhouden heg. Bovendien wordt het afgesneden blad en takjes verhakseld en opgevangen in de unieke geïntegreerde opvangbak, tot wel 8 m². Ze hebben speciale veiligheidshandgrepen en zijn geschikt voor zowel links- als rechtshandigen. Door middel van het rooster voor het snijmes is het praktisch onmogelijk om de kabel met het mes door te snijden. Per jaar gebeuren op deze wijze vele ongelukken maar met de Garden Groom behoort dat tot de verleden tijd.

Alle modellen worden geleverd inclusief de gratis grote opvangzak, waarmee tot maximaal 70 m² verhakseld snijgoed in opgevangen kan worden. De opvangzak wordt aan de heggenschaar gehangen i.p.v. de geïntegreerde opvangbak. Hij bestaat uit een lange slurf die uitkomt in een grote opvangzak met ritssluiting.

Op dit moment zijn er twee modellen Garden Groom in de verkoop, de Midi en de Pro.

In onze showroom bent u van harte welkom om de Graden Groom Midi eens van dicht bij te zien.

Kijk hier voor de technische gegevens: Midi en Pro.

Neem ook eens een kijkje op de website van Garden Groom.
 | Meer

Foto('s):

Bijlagen:


€ 145,00 Prijs per stuk

Relevante producten


 
 
WDO Dienstverlening (regio Ede)
- schoonmaak & onderhoud
- kantoor / huis / tuin
GREEN Nautic Products
- professioneel industry shipping
  and off-shore
- yachtcleaners
- gladheidbestrijding
 
 
GROEN Tuinmachines
Postbus 557 | T 0318-840790
6710BN Ede | F 084-7193073
verkoop@groentuinmachines.nl
www.groentuinmachines.nl